Home » 5 dingen te doen aan de westkant van Menorca

5 dingen te doen aan de westkant van Menorca

5 dingen te doen aan de westkant van Menorca

Toen ik aan vrienden en familie vertelde dat ik samen met mijn vriend naar Menorca zou gaan, keken vele me vol vraagtekens aan. ¨Bedoel je niet Mallorca?¨ Nee, je hoorde me goed, ik ga naar Menorca. Menorca is een relatief klein Spaans eiland dat naast Mallorca ligt. Vele mensen bezoeken Menorca voor de rust, cultuur en mooie stranden. Dit zijn vijf dingen te doen aan de westkant van Menorca.

1. Bezoek de culturele stad Ciutadella

Ciutadella was een van de mooiste plaatsjes in Menorca, het was echt even alsof je in een hele andere wereld terecht was gekomen. Vrijwel alle gebouwen zijn geel/goud kleurig en er zijn vele kerken en kathedralen. Er zijn veel winkeltjes waar geshopt kan worden voor kleding, schoenen, souveniertjes etc. Daarnaast zijn er vele restaurantjes en zelfs een informatiebalie voor als je verdwaald raakt…oeps :). Mocht je nog opzoek zijn naar een mooie route op de fiets van Cala en Bosch naar Ciutadella langs de kust, bekijk dan ook zeker mijn blogpost hierover.

Straatje in Ciutudella

TIP 1: El Diamante taartenwinkeltje. Dit is een klein soort bakkertje waar je gezellig kan lunchen of gewoon een lekker tussendoortje kan halen.

TIP 2: Bezoek Catedral de Menorca en Convent I Claustre. Voor ongeveer 6.50 heb je toegang beide gebouwen. Catedral de Menorca is ook daadwerkelijk een kathedraal en het tweede gebouw, Convent I Claustre, ligt een stukje verderop en bestaat uit een prachtige tuin met verschillende ruimtes vol met beelden schilderijen en andere kunstwerken. Let wel op, je hebt maar een paar uur toegang tot de gebouwen. Ben je te laat dan kan het zo zijn dat ze je weigeren. Zelf waren we een beetje verdwaald en kwamen we om iets over half 2 aan terwijl we tot half 2 toegang hadden. Zelf denk ik dat ze er dus niet zo strak naar kijken maar het is wel een goede om in het achterhoofd te houden.

Convent I Claustre

2. Het strand in Son Xoriguer

Ons eigen hotel lag op 5 minuten loopafstand van dit strand af. Het is een zandstrand waarbij genoeg mogelijkheid is om langs de kust naar wat kleine inhammen te lopen en hier je handdoek neer te leggen om te zwemmen. Als je verder de kust afloopt kan je zelfs naar het strand tussen Cala en Bosc en Son Xoriguer lopen. Kortom, mogelijkheid voor zwemmen, zonnen, wandelen maar ook watersporten beoefenen.

Langs de kust van Son Xoriguer

3. Beoefen watersporten

Over het algemeen wordt voor het huren van een paddleboard of een kajak gekeken naar plaatsen als Son Bou, Es Grau en Cala en Porter maar deze plaatsen liggen allemaal in midden en oost menorca. Voor ons was dit geen mogelijkheid, tenzij we meer dan een uur met de bus wilden reizen. Op het strand van Son Xoriguer is een verhuurbedrijf genaamd Surf and Sail die meerdere watersportactiviteiten aanbiedt. Zo kan je met een Kajak langs de prachtige kliffen van de kust van Son Xoriguer varen en zelfs naar de grot Cova des Pardals. Ook worden er onder andere boten, paddle boards en windsurfboards aangeboden. 

4. Wandeling naar Cova des Pardals

Cova des Pardals kan van meerdere kanten bezocht worden, met de Kajak of paddle board vanaf zee maar het is ook te bereiken vanaf land. Als je het strand van Son Xoriguer oploopt en gelijk links de kust langs loopt kom je op een prachtige wandelroute naar de grot. Onderweg is de mooie kust en het blauwe water goed te bewonderen. Eenmaal bij een klein huisje aangekomen is een trap te zien die naar de grot leidt. Zeker een bezoekje waard. 

5. Wandeling Cami de Cavalls

Voor deze wandeling zijn goede wandelschoenen een must. Mijn vriend en ik waren hier niet goed genoeg op voorbereid en dat was snel te merken. De omgeving is prachtig maar het pad bestaat uit alleen maar verschillende maten stenen. Hierdoor moet je goed opletten waar je loopt want voor je het weet lig je op de grond. Oke, ik snap dat na dit verhaal deze wandeling geen must lijkt maar dat is het wel, na ongeveer 3 km kom je bij een prachtig uitkijkpunt uit met uitzicht op de zee en kliffen. Onderweg kwamen we ook nog wat geiten tegen. Kortom: Ben je bereid om best een pittige wandeling langs de prachtige kliffen van Menorca te maken dan moet je hier zijn.

Liefs

Andere berichten over Menorca die je wellicht leuk vind:

  1. Alles wat je moet weten over Menorca
  2. Leuke fietsroute van Cala en Bosc naar Ciutudella
  3. Leuke wandelroute door Camí de Cavalls
  4. Tips voor je eerste vakantie met je vriend
Volg: